Activiteiten

Activiteiten

Schaapskudde Elspeter Heide
Bekijk de website of Facebookpagina voor de activiteiten die we organiseren.

Activiteiten uit het verleden
Goois Natuurreservaat

Op een mooie septemberdag in 2016 kwam een groep mensen van de Lutherse Diaconie uit Amsterdam de kudde bezoeken. Foto’s van deze dag kun je hier bekijken.
Heide dag - Lutherse Diaconie - Goois Natuurreservaat, schaapherder Daphne van Zomeren - foto: Marc Baars

Als reactie op hun bezoek aan de kudde schreven ze dit bericht:

“Hierbij willen we jullie nog een keer hartelijk danken voor de mooie dag die jullie ons hebben bezorgd. Naar nu blijkt hadden we vorige week woensdag de laatste zomerdag voor ons uitje op de Blaricumse hei!
 
De dag was voor onze groep perfect: ontvangen worden met koffie en zelfgemaakte (?) muffins, gewoon genieten van het buiten-zijn, tussendoor met elkaar kunnen praten over ons werk, maar ook over de hei en de schapen, en een goed verzorgde picknicklunch om lekker met elkaar op te eten. Niet té ver lopen, maar wel de hele dag buiten bezig zijn.

Jouw zorgvuldige manier van communiceren voorafgaand aan de afspraak maakte dat we bij jullie terecht kwamen, en niet bij een andere herder. Fijn dat je meteen liet weten als je nog niet kon reageren, dat je heel stipt je afspraken maakte over tijd / datum en inhoud van de dag, en over de kosten. Dat vind ik erg prettig werken!

En na afloop kregen we dan ook nog de mooie foto’s van Marc toegestuurd….”

Amsterdamse Waterleidingduinen

In het graas seizoen, van april t/m november 2010 t/m 2015 organiseerden wij diverse activiteiten voor volwassenen en kinderen met de schaapskudde in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een selectie hiervan kun je hier bekijken:

Op dit moment graast er geen schaapskudde meer in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Fotografie: Elmer van der Marel - Schoonebeeker schapen Dropje en Spike, Daphne en twee kinderen

Recente berichten